Hälsoundersökning

Morning!
I natt var jag barnvakt och det gick faktiskt väldigt bra måste jag säga. De hade lite svårt att sova men det är ju ganska förståligt eftersom deras föräldar var borta. 
 
Igår gjorde jag också hälsoundersökningen, och min hälsa är "excellent". Och tydligen var jag väldigt trevlig för hälsoundersökningen skulle gå på 450 kr, men jag behövde bara betala 300 kr så det känns bra! 
Fast han kanske var snäll för jag hade fått vänta 1 timme å 30 min på honom. Men medan jag väntade shoppade jag en tröja och en body mist från Victoria's Secret, super nöjd.
 
Jag köpte Love spell, den luktar såå gott :) 

Skicka-direkt-service

Igår skulle jag fixa detta med skicka-direkt-service från posten, och så skulle jag betala via internet, och efter man hade betalat skulle fraktsedeln komma. Men den kom inte för mig utan det blev typ error och då skulle jag göra om, men då såg jag att pengarna dragits från mitt konto, och det handlar ju inte om stora summor, men ändå, lite surt. Iaf jag ringde posten och berättade vad som hänt, och de hade tydligen haft strul med internetbetalning igår kväll (just my luck) men hon skulle iaf skicka tillbaka pengarna, så får jag göra om allt. 
 
Nu har jag också lyssnat på Midnight Memories, sååå bra hihi. De bästa låtarna är nog Strong och Don't forget where you belong. Vilken är eran favorit? Ni som lyssnat på albumet då :p
 
Through the dark är också en favorit för Niall har så sexig röst haha! 

25 november

idag har jag:
  • tagit kort till det internationella körkortet + visum
  • gjort färdigt DS-160
  • betalt visumavgiften hos banken
Sen har jag också jobbat hela eftermiddagen + kvällen. Vi har ju börjar med julbod på Ikea och jag är "hovmästare" där så det blir en del springande fram och tillbaka för att hämta saker som tagit slut. 
På onsdag ska jag försöka göra hälsoundersökningen! Sen är det inte mycket pappersarbete kvar. Gött!
 
åh! Förresten! Idag är dagen då One direction släppte sitt tredje album, wiihioo! Har inte lyssnat på det ännu, men imorgon ska jag nörda hela albumet <33
 
 
Och ofc en bild på Niall ;)

Lite hjälp tack

jag behöver lite hjälp med alla papper å så, så om någon redan är färdig med allt pappersarbete kan ni väl hjälpa mig lite? :) 
  • Polisregisterutdrag: vart beställer jag det?!
  • Agreement form: Är de det pappret CC skickade hem till mig när jag blev antagen? 
och sen också, kan jag betala visumet på banken innan jag är färdig med visumansökan? för som jag fatta de måste man ha bild osv innan man är färdigt med visumet, och det har jag ju inte :p
 
Asså jag brukar vara ganska bra på att hålla i ordning allt, men detta är annorlunda, jag tror jag är trög elr nått... för jag fattar inte allt de skrivit, som de här med "skicka-direkt-service" haha
 

20 november 2013

Nu har jag börjar med visumansökan, och gud vad mycket frågor man ska svara på osv. I helgen är jag ju ledig så då får jag nog ta itu med allting. 
 
Jag har även funderat på vad man kan köpa för presenter. Till killen är det ganska lätt eftersom han är sju år, då tänkte jag typ någon bok från Astrid Lindgren (lutar mot Emil, men min favorit är Rasmus på luffen) och sedan någon fotbollströja eftersom han spelar fotboll. 
Men till tjejen är det lite svårare. Hon är 11 år och då är ju Astrid Lindgren-böckerna lite för små för henne. Sedan gillar ju hon att sjunga, och det hon gör på fritiden är bergsklättring, men det är ju lite svårt att köpa nått för det haha. Har ni några idéer?? 
 

Tågbiljett till Stockholm bokad

Sådär nu har jag köpt tågbiljett till Stocholm. Jag ska ju till ambassaden den 10 dec.  
Jag kommer åka den 9 dec från Uddevalla C, sen kommer jag byta i Herrljunga, och i Herrljunga kommer jag även möta upp Natalie (nataliieaupair.blogg.se) och då tar vi samma tåg upp till Stockholm!
 
Sen i Stocholm kommer vi att träffa Therese (bianca.blogg.se), vi alla ska till ambassaden den 10 dec. Therese bor i närheten av Stockholm så vi får sova över hos henne, supersnällt!!! Så detta kommer att bli kanon!
 
Stockholm är så fint! 
 

Nu börjar förberedelserna

Det är mycket som ska fixas innan man åker, och jag har tänkt börja i god tid med allt, men idag gick det inte så himla smidigt...
Jag skulle boka hälsoundersökningstid hos min vårdcentral. Men när jag ringer säger de att de inte gör några hälsoundersökningar i höst, man bah wtf why? De sa att jag skulle kontakta Florakliniken i Stenungsund (?!) eller gå in på någon hemsida och boka där, men då funkade inte det heller. Så då tänkte jag: Jag tar kontakt med en annan vårdcentral här i Uddevalla. Så då ringde jag återigen och de sa att det gick jättebra osv, men då måste jag byta vårdcentral från Herrestad (min vårdcentral då) till Skogslyckans vårdcentral, och det känns inte så lockande, eftersom det också är pappersarbete... Så nu lutar det mot att jag får åka till Stenungsund och fixa hälsoundersökningen där.

nej! skulle inte tro det..

Dagens skypesamtal

Nu har vi pratat med varandra! Å jag höll på att missa samtalet igen!! Det var nämligen så att jag fick jobba i Stenungsund idag och jag slutade klockan 4, men det tar ca 45 min från Stenungsund hem till mig, och jag skulle handla mat också så det var gas i bott hela vägen typ.
 
Iaf så pratade vi om att det skulle bli roligt osv osv, hon frågade när jag ville åka och jag sa den 6 januari eftersom jag läser många bloggar som ska åka då! :D Så de som åker från Landvetter den 6 januari får gärna skriva en kommentar här!! 
Fast ännu är det ju inte officiellt. jag har ju inte fått något mail än, men det kommer väl att komma. Mamman har iaf skickat iväg ett mail till två LCC i Boulder. 
 
Update: Bostonkontoret ringde precis! Så nu är det officiellt! Nu ska bara CC i Sverige ringa. Å det blir antingen på måndag eller tisdag, Happyy!

Igår på jobbet

Igår hände en ganska rolig sak på jobbet. Det var så att jag stod i kassan under frukosten, och eftersom de flesta jobbar på vardagarna så brukar det bara vara pensionärer på Ikea, så kommer det en gubbe som köper frukost och är trevlig.
Han lägger märke till att det står ny på jobbet på min namnbricka. Då börjar vi prata lite och han tycker det är roligt att jag fått jobb på Ikea, men då säger jag att det bara är anställning fram till jul, och då frågar han vad jag ska göra efter det då. Så då säger jag "Jag ska flytta till USA" och då säger han till sina pensionärsvänner "Hörde ni? Hon ska flytta till Amerika!" 
Så då börjar alla gubbarna bli lite intresserade, och då är det en som frågar vart i USA jag ska flytta, så då säger jag att jag ska bo lite utanför Denver, och då utbrister han "Men i Denver bor ju jag! Då borde vi träffas när du kommer dit, när åker du?" 
 
Haha så goa de var att prata med! Och lite sammanträffande att han bodde just i Denver. 

Update

Soo, jag skrev ett mail till familjen och sa att jag gärna vill bli deras Au Pair, och jag fick svar tillbaka att de jättegärna vill ha mig som Au Pair. Så det låter ju awesome! Men innan vi gör allt official ska vi skypa en gång till, nästa lördag samma tid som förra gången! Jag vet fortfarande inte när de vill att jag åker, men det är någon gång i januari. 




9 november

Idag skypade jag med familjen igen, men jag höll på att glömma bort skypandet haha!!!
Vi hade bestämt tid 17.00 men jag hade helt glömt av det!!! Så ca tio över fem får jag ett mail från familjen, å de skriver att jag inte är inne på skype osv. och då får jag bråttom. Jag har haft pjamas på mig hela dagen (jag vet, latare tjej får man leta efter) håret är inte det vackraste osv. men tjugo över fem är jag redo att skypa! 
 
Och det gick bra idag också, eller engelskan gick inte så bra av nån anledning, men jag fick prata med pappan idag, inte så länge dock, han skulle köra tjejen till scouterna, så då fick jag prata med mamman och killen. Det blev ett litet konstigt slut, för mamman glömde av tiden och killen skulle ha basketmatch, så det blev liksom "oj är klockan så mycket, nu måste jag gå, hörs sedan, hej då", typ

19 år idag!

 

Skypandet

Familjen överraskade mig faktiskt! Jag blev jättepositiv till denna familjen nu. De verkar som de också blev glada över mig eftersom vi bestämde att vi skulle skypa igen nästa vecka (Y)
 
årets Halloween utklädnad, en fe!
 
 

Senaste matchen

Okej, så i torsdags fick jag min 11 matchning. När jag fick den kände jag väl att familjen var okej. Jag fick inget WOW direkt. Men jag skickade ett mail till dem och skrev att jag ville skypea med dem. Men idag morse hade jag fortfarande inte fått något svar, så jag tänkte typ "lika bra det". Men! När jag kom hem från jobbet ringer någon mig (utländskt nummer) så jag svarade och då var det CC från Boston som hade mamman med sig, så vi pratade med varandra lite, inte länge, vi bestämde iaf att vi ska prata mer på skype nu om 20 min. Så vi får ser hur det blir, hoppas de överraskar mig!
 
Mamman berättade iaf att staden de bor i är en universitetsstad, det är många i min ålder, och hon berättade även att det är upp emot 50 Au Pairer i närheten. Så det låter ju som att det inte skulle bli något promblem att hitta nån å va med om man säger så :)

Matchning #11

 
Familjen: Består av mamma, pappa och två barn
Barnen: En tjej på 11 år och en kille på 7 år
Bor: Boulder, Boulder County, Colorado

RSS 2.0