Rematch Match #5

 
Familjen: Består av mamma, pappa och två barn
Barnen: Två killar på 11 och 8 (snart 9) år
Bor: River Vale, New Jersey

Rematch match #2 och #3 och #4

Match #2
Familjen: Pappa och två barn
Barnen: En tjej på 7 år och en kille på 4 år
Bor: Tampa, Florida
 
Match #3
Familjen: Mamma, pappa och tre barn
Barnen: två killar och en tjej på 11 år
Bor: Cherry Hills Village, Colorado
 
Match #4
Familjen: Mamma och tre barn
Barnen: tre tjejer på 15,13 och 5 år
Bor: Chapaqua, New York
 
Första familjen va nej direkt. Barnens mamma dog för en vecka sedan, så jag kände verkligen nej där, det skulle bli för känslosamt. 
Andra familjen känns också nej. två av trillingarna har special needs... men mamman ringde mig och försökte övertala mig.. Men det känns vääldigt krävande att ta hand om två styckna med special needs (down's syndrom och något annat)
tredje familjen har ingen information på sin sida förutom att de är vegetarianer, gluten och laktos. Jag tycker det är konstigt. Vi aupairer måste ha klart all information om oss innan vi kan matchas med familjer. Medan familjerna inte behöver ha någon information alls...

Update

Familjen från Florida har inte kontaktat mig, och eftersom jag vill att allt ska gå fort har jag bestämt mig för att släppa familjen. Jag bestämde det redan igår, men de är fortfarande kvar på min sida?! Så jag kan ju säga att CC inte jobbar så snabbt.. 

Fråga

"Kan du inte skriva ett inlägg om vad som inte "stämde" hos familjen? Skulle vara intressant att läsa, vill nämligen själv åka som au pair efter gymnasiet! 

Och en till fråga, är det endast au pairen som kan säga att den inte vill vara kvar eller kan familjen säga att dom inte längre vill ha en som au pair?"
 
Jag vill inte säga dåliga saker om familjen, för vissa saker har ju faktiskt varit riktigt bra. Men man kan säga att kommunikationen mellan oss inte fungerade. De väljer att skicka sms till mig när vi är i samma hus, fast de är på ovanvåningen och jag i källaren. tex. så berättade hon inte att jag skulle laga middag vissa dagar och jag känner liksom inte heller att vi fått någon kontakt med varandra, och det tycker jag är viktigt!
Och sen har jag pratat med de tidigare aupairerna och hur värdmamman behandlat dem, så kände jag att problemet inte kommer att lösa sig, så jag bestämde mig för rematch..
 
Både aupairen och familjen kan välja att gå in i rematch. Min familj sa ju åt den förra aupairen att de inte ville ha henne, och hon hade bara varit här i 1 vecka. (Och jag visste inte ens om att de haft två aupairer innan mig, så det säger ju också någonting om familjen)

Rematch match #1

 
Familjen: Består av mamma, pappa och två barn
Barnen: En tjej på 11 år och en kille på 4 år
Bor: North Miami Beach, Florida

50 dagar

 
Idag har jag varit här i USA i 50 dagar! Idag är också den dagen då jag går in i rematch. Jag har fått min första match, men just nu är jag förvirrad. Hur ska jag tänka så att det inte blir samma misstag igen? 
 

Två bilder från helgen

 

Galaxer i mina braxer

Haha rubriken! Peo och gänget, kommer ni ihåg? Tillbaka till Vintergatan.. Jag håller på att kolla på det just nu, så bra på nått sätt!
 
Idag har vi haft aupair möte! Men innan aupairmötet tog jag bussen till Pearl Street och mötte upp Alix och en annan tjej jag inte kommer ihåg namnet på. Jag hittade iaf svenska döskallar!!! Wihioo!
Sen gick jag och Alix till våran LCC, där vi skulle ha filmkväll. Jag gillar min LCC så mycket, och hon har så söta barn! De hade bla. ett och annat preformance för mig. 
Efter filmen + pizzan bestämde jag, Alix, Svenja, Vanessa och Heloise för att äta frozen yoghurt, mummaa!! 
Sen drog jag och Heloise hem till henne för att kolla på Hart of dixie, så ja.. min dag har varit busy.. 
 

Hittade också min favoritsmak av Marabou, Schweizer nöt!!

Jaa, att gå upp klockan fem i morse kändes ju lite ovärt, det var ingen spännande match att kolla på... men bilden är roligt tycker jag haha
 
Haha Alix tog några bilder med min kamera. Indian-grejen kostade $500

 

23 februari

"Plus så fortalte Abby mig, at min forrige hostfamily nok ikke får lov til at få en ny au pair, da de synes det var så dårlig opførsel. De fortjener ikke en plads i programmet, hvis de ikke kan opføre sig ordenligt overfor deres au pair. De vil ikke have at endnu en au pair får samme oplevelse som jeg, så det synes jeg da er positivt. Min hostmom ligger som hun har redt! (Er det ikke det man siger? :-D)"
 
Såhär skrev den förra aupairen om min nuvarande värdfamilj. Hon stannade bara i en vecka hos familjen och vad har organistaionen gjort? Familjen är kvar i programmet? Weird. Men jag kommer iaf fortsätta jobba för familjen. Hooppaaas jag hittar en familj snart alltså. 

One mile above sea level

 
Idag bestämde jag träff med Julia, Juli och Aura i Denver! Julia ska nämligen flytta på måndag, så jag var tvungen att träffa henne!! Jag kommer sakna dig!
Juli och Aura träffade jag på trainingschool och de är från Colombia. Juli hade även med sig två kompisar. Vi turistade i Denver, besökte trappstegen där man är exakt 1 mile över havsnivån. Sen besökte vi en affär där alla märkeskläder är billigare.. Men dock inget som tilltalade mig och Julia, men de shoppade på ;p 
På vägen hem fick jag skynda mig till bussen, men när jag kom dit hade de inte ens börjat släppa på på bussen, och det var aslång kö, så jag fick ställa mig sist och vänta.
 
Ikväll sätter jag klockan på 5, för jag ska se Ishockey matchen!!! Tänk, sista dagen av OS imorgon, trååååååkigt :/

So You Want To Date a Scandinavian

Haha hittade denna artikel. http://thyra10.wordpress.com/2013/08/31/so-you-want-to-date-a-scandinavian/ 
Tycker faktiskt det är roligt att läsa om "typiskt svenska" grejer.
 
Och angående rematch, så är inget officiellt än. Utan det blir officiellt nu på måndag. Jag vet fortfarande inte så mycket. Jag vet till exempel inte om jag kommer jobba dessa två veckor..

Lättnad

Okej. Så nu har jag varit här i Colorado 45 dagar och jag har inte skrivit något på bloggen om det, men redan från andra veckan jag kom märkte jag att saker och ting inte stämde med familjen. Men jag tänkte liksom det ordnar sig.. Men nej inget har ordnat sig. Jag har därför valt att gå in i rematch. 
 
Jag vill egentligen inte flytta från själva Boulder. Staden är bra att bo i om man är 19 år om man säger så. + alla snälla aupairer jag mött. Men min värdmamma vill inte att jag ska matcha med en familj i Boulder. Hon vill väl tydligen aldrig mer se mig efter detta ;)
 
Och visst vem vet.. Jag kanske inte hittar en familj. Men det är annat problem. Just nu är jag fullt inställd på att hitta en ny, bättre familj!
 
Bild från en hike jag gjorde i måndags

21 februari

Vet ni vad jag åt för första gången på ca två månader? Fisk!! Ja, det har jag faktiskt saknat. Och jag är ingen fisk människa haha. Men det var riktigt goooooooooottt!
 
Dagen började bra också. Svergie är i OS-final i ishockey!!!! Hoppas bara de vinner.. Jag har nämligen slått vad med en amerikan om att Svergie ska vinna.. Och han då att USA ska vinna... 

Fråga

Har en fråga :) vilken organisation åkte du med? Hur upplevde du den och har de gjort allt det som de har lovat?
 
Jag åkte med CC, Alltså Cultural Care. Jag tycker de har hjälpt mig med den hjälp jag behövt. Jag skulle ju åkt i augusti, men åkte i januari. Så det är väl det enda jag kan tycka är lite dåligt. Att det tog så lång tid för mig. Men annars har allt gått bra, och de har gjort allt de lovat. 
Fast hade jag gjort om allt från början hade jag nog valt att söka med både CC och SI, skandinaviska institutet. 

20 februari

Colorado väder asså! 
Igår var det strålande sol och 15 grader. Idag svinkallt! oooohh säger jag bara Hahaha!
Idag mötte jag upp en fransk Aupair. Hon kom för ca två veckor sedan och bor nära mig och hennes värdbarn är också i skolan under dagen, så vi båda är lediga. Vi gick runt i en park, trots att det var så kallt. Sen gick vi till mataffären och sen till ett Café. Tro det eller ej, men efter ha varit i USA i snart två månader så dricker jag kaffe. Eller inte "rent" kaffe utan mocha osv. 

Vår väder

Idag är det världens goaste vårväder! 15 grader och jag har gått i tunn jacka på Pearl Street! Köpte mig lite mer Ballerinakakor, ops hehe. 
 
Lite Swedish fiskar också.. Förresten när jag kör bilen varje morgon pratar de om svenska sjukhus eller nått. Typ nån lokal man kan dansa i. haha super weird. 
 

Rådjur i trädgården

Hela gårdagen hade vi rådjur i trädgården, och de var stora! Inte alls som hemma haha, så när jag först såg dem blev jag chockad hehe

 
 

Haha

Hanna skickade lite roligt filmer som vi gjorde för några år sedan. Och jag hade glömt bort att vi gjort dem! Men gud vad roligt att kolla på hehe
 
 

Just my luck

Igår var nog den värsta dagen jag har haft här i USA!
Det började med att jag vakna upp på natten och behövde spy.. och det blev inte bättre på morgonen.. Så tyvärr blev det ingen skidresa för mig. Och jag som aldrig brukar va sjuk, det är liksom bara förkylning jag brukar få.. Så alla känslor kom fram. Jag vet inte hur mycket jag grät, men jag grät till exempel när Kalla gjorde världens bästa lopp, typ. Hahah. Sen grät jag för att jag var så hungrig, men jag kunde inte få i mig nått, weird hehe. Sånn tur mår jag bättre idag, men jag är inte 100 %
 
haha en bild jag tog igår. Ser ni nallen jag håller? Z var så söt och lämnade den till mig innan de åkte iväg till Copper Mountain
 
 

Rock Climbing

Ikväll var det dags för rock climbing igen! Men när jag kommer dit (har ju inte varit där på två veckor) så ser jag att de har gjort om i klättringshallen, så den "banan" jag har försökt att klara var borta, tråkigt när jag kämpat så mycket med den. Jag testade en ny idag som jag var såå nära på att klara, så nästa gång har jag som mål att klara den!
Idag hade vi även extra lyx i klättringshallen, det var nämligen bara jag, Z och M där! De andra var väl hemma och friade alla <3 dag antar jag ;) 
 
Och imorgon åker jag som sagt till fjällen! Det ska bli roligt.

Alla <3 Dag

Morgonen började bra! Ett silver och ett bron, bra jobbat Johan och Daniel!!!
 
Jag och M gick som sagt upp 6 för att göra våfflor och dekorera bordet och fixa med alla hjärtans dag presenter, och det blev riktigt mysigt faktiskt!! Och våfflorna var goda, fast jag måste säga att svenska våfflor är ju godast... Men jag åt sirap för första gången på våfflorna + färska jordgubbar. Det var riktigt gott!
 

Mina alla hjärtans dag presenter


såhär såg bordet ut

Och självklart hjärtformade våfflor ;)
 
 

13 februari

idag slutade M tidigare från skolan, så vi bestämde oss för att "fira" det och gick till ett café.. Sen fick hon världens bästa idé! Vi skulle köpa massa alla <3 dag dekorationer och överraska alla där hemma imorgon morgon. Så vi har bestämt att vi ska gå upp klockan 6 imorgon för att göra våfflor och så vidare, haha. 
 
Det hände en ganska rolig sak idag. Vi två hade varit i mataffären och köpt massa saker till alla <3 dag, och när vi kommer ut på parkeringen och börjar packa in i bilen kommer en man fram till mig och frågar om det finns en spritaffär i närheten, och jag har ju nada koll, så jag skulle precis säga det till honom när M kommer och babblar på och tror att det är åt det hållet bla bla bla hahah.. Det roliga med detta är ju säkert att han trodde jag var över 21 år, och det är ju kul att höra, annars får jag ju höra att jag ser ut som 17 år.. 
 
Italiensk soda!
 
 

VS

 

Skiing

Ställde klockan på fem idag för att kolla på skid-sprinten. Gud vad spännande finalen var haha, men som vanligt dominerar Norge inom längdskidor, men det blev trots allt ett silver och ett brons.
 
efter morgonpasset (jobbpasset asså) åkte jag för att leta efter termobyxor. Jag ska nämligen åka till Copper Mountain på lördag och jag tog inte med mig termobyxor. Det slutade med att jag gick hem med skidjacka + termobyxor för minde än 1000 svenska kronor.
 
hhaha, ja.. jag kan väl bjuda på den sista bilden... Hur lyckas man köra in i ett träd?!!?

Så söt han är

Idag kom Z med en till söt kommentar:
"I think I like Mondays the best, because that's the day I get to spend time with you the most" 

Då blir man ju glad. Det är nämligen så att de andra dagarna har han aktiviteter, så då umgås han inte med mig så mycket om man säger så. 


Min helg

Min helg har gått så fort! 
Det börja med att jag tog bussen till Denver och mötte upp Julia. Vi gick runt i downtown Denver, shoppa lite. Sen åkte vi till Cherry Creek eftersom vi hört att det finns en affär med svenskt godis där, och jajjamen, vi hittade affären och köpte godis, mummaa.
Sen körde vi till Centennial där ett köpcenter finns + IKEA. Och jag som är svensk måste ju självklart besöka Ikea! Så jag köpte lite godsaker där som choklad, chokladbollar, jordgubbssylt.
Sen åkte vi hem till Julias hus och kollade på Melodifestivalen. Jag kan alltså sammanfatta helgen med ett ord! Suverän! 
 
 

OS-Silver




Thank God It's Friday

Gissa vad! Min hostmamma ha fixat kabel-tv!! Jag kan se på OS, lycklig tjej här borta i USA!
 
I helgen har jag planer!! Jag ska ha en weekend med Julia från Finland, som jag träffade på Training school i New York. Hon bor ca 1 timme från mig, det ska bli så roligt att få träffa henne! Vi har ju inte setts på en månad typ!
 
 

OS-invigning idag!!

Igår åkte vi (massa aupairer) till Longmont för att träffa andra, nya aupairer, kul kul känner jag! Men Longmont var inte så mycket att ha. Det kändes som om vi var väldigt långt bort från Boulder, fast det bara är 20 minuter. De hade typ ingenting där...
 
Idag ska vi också träffas hemma hos min LCC! Det är OS invigning! Som jag längtat till denna dag! Meeeeeen jag har ett problem, min värdfamilj har ingen kabel-tv... Därför får jag försöka hitta en streaming sida som visar OS! 
Vi ska iaf äta pizza och ha skoojj. 
 
 

Sovmorgon

Det är fortfarande inte varmare än -20 grader! Och min förkylning har blivit sämre.. Men min host dad är så snäll! Han lät mig ta sovmorgon idag så att jag kunde sova ut, skönt! Och han kommer göra samma sak imorgon, så det känns väldigt bra!

Va även på FlatIron mall idag och köpte kläder, det är så kul att shoppa här hahahaha

Mamma mia vilken kall dag

 
-27 grader är defenitivt kallt!! Z:s skola hade en röd flagga uppe idag, vilket betyder att de får gå in och vänta på att klockan ska ringa! Och mitt i denna kallhet börjar jag bli förkyld, inte kul!
 

3 februari

Imorse var det minst -15 grader ute! Och Z ville gå till skolan haha. Jag fick ta på mig dubbla sockar och tjocka vantar + mössa. Sa jag att det är 2 km att gå dit?? Så jag fick en go morgonpromenad. Sen skulle jag öppna ett bankkonto och då skulle jag gå till banken också för jag hade ingen bil, och gissa vad? Jag glömmer mitt pass, så jag fick gå tillbaka och hämta det. 
 
Dagens höjdpunkt var ju att Z sa till mig att han gillar mig bäst av alla au pairer de haft! Även fast de inte haft så många så kändes det bra, fast han kanske bara sa så för att vara snäll.. vem vet..
 
 

Broncos vs. Seahawks

Ja alltså vad hände där??? 43-8 till Seahawks?! 
 
Jag, Ulrika, Sara och Katherin drog till en restaurang på Pearl Street och såg matchen. Det var poppfullt med folk, och go stämning innan matchen drog igång. Sen gick matchen igång och det dröjde låååång tid innan Broncos tog poäng. Så matchen i sig var inte så rolig att kolla på + att vi tjejer inte riktigt förstod reglerna. Men jag tycker ändå att jag i slutet började förstå reglerna bättre och bättre.
Jag kan ju säga att det bästa under hela Super Bowl var halvleken. Bruno Mars är ju så grym, och under halvleken hade restaurangen chicken wings tävling!! Roligt haha!
 
 

NBA-match

Igår åkte jag, Aimee och Ulrika till Denver för att kolla på Denver Nuggets! Jag var så taggad. Det var roligt, en upplevelse!! Men vi förlora tyvärr, och det hade nog varit lite roligare att kolla på om man verkligen hejar på laget. Och basket är ju inte speciellt stort i Svergie, så reglerna var lite otydliga för oss, men jag hade ändå jätteroligt och vill åka dit någon mer gång.. Vi bestämde i alla fall att vi ska till en ishockey match nästa månad, det är lite roligare att kolla på tror jag!!
 
 

What does coach Fox say??

.. WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN!!!
 
hahah. Imorgon är ju Super Bowl, och Broncos coach heter John Fox, så en passande låt!!!
men jag såg på Julias blogg att hon skrivit ut lite rolig fakta om Super Bowl, let's seee:

8 miljoner pounds popcorn äts under Super Bowl.
28 miljoner pounds chips.
53.5 miljoner pounds avocado (mest i guacamole då)
1 miljard chicken wings!!
Det skulle krävas 222 792 st football fields för att odla all majs, potatis och avocados
Det krävs 10 miljoner "man-hours" att laga all mat denna dag. Kan jämföras med att det även tog 10 miljoner "man-hours" för att göra filmen Avatar.
Amerikanerna dricker 325.5 miljoner gallons öl denna dag. (1 gallon= 3,8 liter)
Det skulle man kunna fylla 493 olympiska simbassänger med!
7 miljoner amerikaner kommer inte dyka upp på jobbet denna dag.
5.6 miljarder dollar spenderas på merchandise.
Att köpa en 30 sekunders reklamplats under TV sändningen kostar 2.8 miljoner dollar.
I snitt görs planerna för Super Bowl 41 dagar innan avspark.


RSS 2.0