Asså...

... snart ger jag upp känns det som!
 
Vi skulle ju ha pratat igår, men så blev det inte så eftersom det var nått med hennes jobb. Idag får jag mail om att de inte tänker att välja mig eftersom de vill ha en spansk Au Pair. Då tänker jag såhär: Varför valde de mig från början då? I o försig, I ansökan har jag skrivit att jag kan basic knowledge av spanska, eftersom jag pluggat spanska i fem år, men ändå. De måste väl fatta att jag inte kan flytande spanska för det? 

30 oktober

Idag skulle jag pratat med familjen på telefon, men när jag kom hem från jobbet hade de skickat ett mail och skrivit att de hade fått förhinder, så nu får vi bestämma en ny tid vi ska prata. Men annars händer det inte så mycket på Au Pair fronten. 

Uppdatering om familjen

Nu har jag äntligen slutat jobbet och har kollat på ansökan. haha har väntat hela dagen på detta! Det är så roligt på nått sätt att läsa om alla familjer. 
 
Det jag gillar med familjen är att de är sportiga å så killarna spelade både hockey och lacrosse, sedan så bor de också utanför Chicago och det tycker jag också är superbra för Elin, min förra klasskompis, åker som Aupair till Chicago den 4:e november. 
Men! I deras brev skriver de till någon tjej som heter Udi ?! och det står även i ansökan att de vill ha en latin amerikansk aupair.. 
 
Men det bästa av allt är att medan jag jobba skickade mamman ett mail till mig och skrev att hon ville prata mer. Så förhoppningsvis pratar vi på skype snart
 
bild på mig och min tvillingsyster (kan ni gissa vart jag är?) från Stockholm förra helgen
 

Matchning #10

 
 
 
 
Familjen: Består av mamma, pappa och tre barn
Barnen:  Två killar på 14 och 12 och en tjej på 9 år
Bor: Elmhurst, Dupage County, Illinois
 
Såg bara mailet, ska kolla ansökan mer sedan eftersom jag börjar jobba om 20 min :P
 

27 oktober

Varför ska jag ha sån otur hela tiden?? De skriver ju inte till mig, och nu har det gått 48 timmar så nu är de borta från mitt konto.. Sånna här saker kan förstöra hela ens dag, så nu kommer jag vara irriterad hela dagen... Hehe
 
 

Matchning #9

 
Familjen: Består av mamma, pappa, två barn
Barnen: En kille på 10 år och en tjej på 7 år
Bor: Menlo Park, San Mateo County, California
 
Hehe jag hörde igår kväll att jag fick ett mail, och jag tänkte att det måste vara en matchning, men jag var för trött för att kolla på mailet, men iaf denna familj gillar jag verkligen, så jag ska skriva till dem att jag är intresserad, och hoppas bara nu att de svarar ;)

Dagens snygging

Leonardo Dicaprio, var bara tvungen att lägga ut bilden <3
 

Fick en fråga

Hej, jag ska också åka som au pair och jag är inte så insatt i dehär med matchningar. Men jag fick iallafall min första matchning idag och känner redan efter att ha läst deras ansökan att jag är ingen au par för dem. Men hur "släpper" man familjen utan att prata med dem? Vem ska jag maila och vad ska jag skriva? Behöver en liten förklaring av någon som vet :-) 
/ Emma
 
För det första! Grattis till din första matchning, jag var super glad över den första matchningen jag fick, men sedan kände jag samma som dig att detta är inte rätt familj för mig. Men det jag gjorde var att maila Stockholmskontoret. Jag vet inte vilken organisation du åker med, men jag tror du kan göra samma. Men det bästa är väl att ringa, det gjorde jag med match nummer tre. Jag trodde först att de skulle bli lite "sura" för att jag inte var nöjd, men det blev de inte. Det undrade ju såklart varför jag inte valde familjen, så du borde skriva att du inte tycker att familjen är rätt för dig eftersom.... Så får du skriva varför den inte är rätt för dig. 

13 suckar..

Dålig uppdatering om familjen känner jag, men jag har varit upptagen hela helgen! I fredags var jag på Ikea + att Sverige spelade (yey vidare till play-off). I lördags jobbade jag hela dagen plus att det var inflyttningsfest och idag var det också jobb. Men familjen då da. Tycker faktiskt att det är dålig stil att man inte kontaktar mig. Är de inte intresserade kan de väl ta bort mig från början istället för att vänta flera dagar? Det var alltså så att jag kontaktade Bostonkontoret, de skulle prata med någon som skulle prata med familjen, och så kollade jag min profil idag och då var de borta, 13 suckar på detta asså! (haha 13 suckar är något som jag och min syster säger när något är jobbigt/när man börjar bli irriterad osv) 


11 oktober 2013

Det är fortfarande jättelite information om familjen + att de inte skrivit något mail till mig. Jag vill fortfarande prata med dem, så nu har jag skickat mail till Bostonkontoret. Hoppas det händer nått snart!



Matchning #8

 
Familjen: Består av mamma, pappa, två barn
Barnen: en tjej och en kille på 9 år
Bor: Chappaqua, Westchester County, New York
 
Jag kan inte se mycket av deras information, men av det jag sett verkar det bra!
 
 

Mina matcher än så länge

Igår när jag skulle gå och lägga mig tänkte jag igenom alla matcher jag fått och det är lite roligt för varje match jag fått har varit i olika delstater. 
Pennsylvania, Utah, New York, Washington, Massachusetts, California och New Jersey.
Och den bästa delstaten enligt mig har varit Pennsylvania (om man bortser från familjen). Vet inte riktigt varför jag tycker så, det bara är så helt enkelt :)

Hepp...

Familjen har valt tjejen från Tyskland, och anledningen = hon har mer erfarenhet av 2-åringar

7 oktober 2013

Familjen är borta från profil?!?! Har de valt bort mig då eller? Känns lite skumt att de inte sagt något till mig i så fall..
 
Hela huset med Veronica Maggio och Håkan Hellström = Perfect. Lätt bästa låten på hennes nya album :)

Skype-samtalet

Igår skypa jag med mamman, och så fick jag även prata med de två äldsta barnen en liten stund. Men jag tycker det gick bra. Jag frågade om hon pratar med någon annan Aupair och det gjorde hon. En tjej från Tyskland. Hon sa att hon tyckte om båda mycket, men att den andra tjejen har mer erfarenhet av 2-åringar, men att jag  är mycket bättre på engelska, så hon skulle fundera. Nu är det alltså bara att vänta! 


Familjen från New Jersey

Familjen mailade mig och frågade om vi skulle skypa, så imorgon ska jag prata med familjen. Efter att ha läst igenom all information några gånger ( de har skrivit väldigt mycket information!!) så känns det bättre å bättre. De skrev bland annat att det har en " tickle day" och det låter ju hur mysigt som helst! :) 

Hihi, idag har jag ätit minst 10 kanelbullar! 

Matchning #7

 
Familjen: Består av mamma, pappa, tre barn
Barnen: två tjejer på 7 och 4 år och en kille på 2 år
Bor: Maplewood, Essex County, New Jersey
 
Så typiskt att man känner besvikelse när man äntligen fått en match. Eller själva familjen verkar jättebra, men det är just det att jag aldrig haft någon erfarenhet av 2-åringar. 
 
 

2 oktober 2013

Idag ringde jag kontoret och pratade lite och frågade hur det går för mig, har jag någon matchning snart? Men såklart visste dom inte. De frågade om jag har något emot att flytta mitt avresedatum till januari, för det är då många familjer letar efter nya aupairer. Jag sa ja, jag menar jag vill egentligen åka iväg så snart som möjligt. Men är det större chans att få fler matchningar så kan jag lika gärna vänta! Någon gång måste jag ju komma iväg. Men om ni vet någon familj som behöver en ny aupair kan ni ju tipsa om mig ;) 

Annars händer det inte så mkt. Skulle på arbetsintervju idag, men det blev inställt så det är på fredag istället. Och på fredag är det ju kanelbullens dag! Något som jag ser fram emot eftersom jag älskar kanelbullar hihi




RSS 2.0