Dr. Martin Luther King Assembly

Konsert i skolan idag. Jag hade en film som jag tänkte ladda up, men det blev fel, så ni får bara en bild när Z är finklädd!
 

Bilder för er nyfikna

YMCA! Gymmet jag tränar på. De har pool, basketplan, squash-plan, och sedan såklart, det viktigaste av allt: Ett TV-rum. haha nä, bara skoja. Men gymmen här är så mycket bättre tycker jag. För ni vet ju att i Svergie finns det ju inga draperiet när man duschar osv. Det finns det är! Man kan liksom raka bena utan att nån ser på ;)

Snart är det Alla <3 dag, och amerikanerna är kända för att dekorera i tid. Detta "pyntet" finns på Target. Det fanns även där när jag kom för ca tre veckor sedan...

Starbucks!! Dock trodde dom att jag hetter Carrie haha. kul. De stavade även fel på Saras namn... 
 

En vanlig dag

Jag tänkte ta och berätta hur en "vanlig" dag ser ut hos familjen jag bor hos.
 
7.00 - Arbetsdagen startar. Då hjälper jag Z att göra lunchbox. Jag gör frukost till honom. M är ju elva år, så hon gör allting själv. 
7.30 - Går/kör M till skolan. Det tar en kvart att gå, och ca 5 minuter att köra henne. 
8.00 - Kör Z till skolan. Fast när sommaren kommer vi gå till skolan och då får vi ge oss av 7.45.
8.45-14.15 - Oftast är jag ledig under denna tiden. Men tis/tors ska jag tvätta. Sen kan det även komma andra ärenden, som att handla mat.
15.00-18.00 - Z slutar skolan. Jag hämtar honom, sedan hämtar vi M och kör hem och äter lite snacks, sen är det dags för deras aktiviteter.
 
Jag brukar oftast sluta arbetsdagen klockan 18.00, men denna veckan då deras pappa är i New York jobbar jag till 20.00. 

Denver Nuggets VS. Toronto Raptors

Gissa vad jag ska göra på fredag! Se när NBA-lagen Denver Nuggets och Toronto Raptors spelar mot varandra. Det blir min första "riktiga" basketmatch. Ska bli så kul. Det blir jag, Ulrika och Amiee, wihioo!
 

Snowy day

Idag bara det snöar och snöar!! 
Denna veckan kommer jag också jobba ganska mycket eftersom min hostpappa är i New York.
Iaf så i morse mötte jag och Sara från Norge upp en finsk aupair, Emma, som var på trainingschool tillsammans med mig. Det är ganska roligt, för när jag träffade henne på training school va hon inte alls duktig på engelska, men idag var hon lite bättre, roligt tycker jag! 
 
Vi gick runt på Pearl Street. Eftersom det snöade så mycket ville egentligen bara vara inomhus haha, men vi gick till en affär som heter Peppercorn. Där säljer det maaassa saker, bla. svensk marabou choklad och haribo osv. Chokladen kostade ca 6 dollar + att det bara fanns daim och mörk choklad. så jag köpte Ballerinakakor :) Sen ville jag köpa en Broncos t-shirt, men den kostar 100 dollar.
Jag tror förresten att det är första dagen sen jag kom hit som solen inte lyser mitt på dagen! 
 
Jag och Sara! Jag åt förresten också en väldigt god panini!! hihi
 

Rematch

Okej som ni ser på rubriken kan man ju lätt tro att jag är i rematch, men det är jag inte! (vet bara inte vilken annan rubrik jag ska ha)
 
Men vi var ca 15 tjejer som åkte tillsammans från New York till Denver, och just nu är två av dem i rematch! Det tycker jag är så synd. För vi pratade om att alla skulle ses i Denver och hänga där och prata om allt som händer i våra liv! Det är en tjej, Simone från Tyskland som är i rematch och under training school satt vi vid samma bord (vi hade inte bestämda platser, men alla satt ändå på samma plats hela tiden), och hon var i alla fall jättesnäll! Så nu försöker jag hjälpa henne att hitta en ny familj! Vet ni någon familj som är i rematch?? I så fall vill Simone prata med den familjen!! :)

Hiking

Idag vakna jag vid sju för att köra värdpappan till bussen. Han ska nämligen på affärsresa till New York, så ingen sovmorgon blev det... Jag försökte somna om efter det, men det gick inte. Jag bestämde mig därför för att dra till gymmet, och det var ett bra pass jag gjorde tycker jag!! 
 
Efter gymmet tvätta jag, och pyjamasbyxorna som jag köpte förra veckan gick sönder i tvätten fast jag tog på "delicated". 
 
Sen drog jag, Ulrika och Aimee (en aupair från Irland) ut på hike!! Det var soligt väder och bra osv. men ju högre upp vi komm desto halare blev det. Så vi bestämde oss för att gå tillbaka, och då ville de till gymmet istället. Så jag har alltså tränat på gym två gånger idag. Men det var roligt ändå, för xgames gick på gym-tv:n så jag satt där och hejade på svenskarna som körde snöskoter. 
 
 
 

Denver

Igår skulle jag egentligen till Castle Rock Mall och träffa alla aupairer från training school. Men Sille fick inte sin bil "i tid", så vi bestämde oss för att åka till Denver istället. Vi kom ganska sent så vi hann tyvärr inte se så mycket av staden, men av det jag såg så gillar jag den! Vi åt iaf på Hard Rock Café, och det var god mat, men inte godare än Cheesecake factory ;). 
 
Något som jag och Julia från trainingschool pratade om var Starbucks muggarna! Vi ska köpa muggar från varje stad vi befinner oss i, ett roligt minne liksom. Så igår köpte jag Denver-muggen!! Så just nu har jag två muggar i min samling..
 


Detta är alla som finns. Och de jag verkligen vill besöka är: Boston, Chicago, Los Angeles, Philadelphia & Washington DC
 
 

24 januari

Åh vad jag gillar rock climbing! Förra veckan var ju första gången, och då gick det inte så jättebra. Idag klarade jag nästan bana C (det finns från kids till A+, alltså C-, B+ etc). 
Jag träffade även en svensk kille på klättringsgymmet! Jag hade på mig en SWE tröja, och han frågade "Have you been to Sweden?" och jag svarade "I am from Sweden" och han "åh, vad roligt, jag kommer också från Sverige". Jag blev så förvånad haha. Han pratade så bra engelska, men det visade sig att han bott i USA sedan 1989 :p
 
Efter klättringen åkte vi till nått glasställe. De hade såå många smaker att välja på. Jag stod säkert i tio minuter innan jag bestämde mig för choklad kakdeg och snickers, mummaa. Och nu ligger jag här i sängen helt slutkörd i händer och armar, men ett plus är att jag inte har ont i fötterna som förra veckan!

haha ser ni vad röda händerna är + att skinnet gått bort på två fingrar
 



Första playdate:n

Idag har Z playdate med en kille från hans klass. Det var första gången för mig! Det skiljer ju sig ganska mycket från Sverige om man säger så. Jag menar om man är i Sverige ringer man dagen innan och frågar "Ska vi leka?" och sen är det bestämt. Men i USA bestämmer man det under dagen, så jag har sms:at några mammor och frågat om Z kan ha playdate med någon. 
 
De har iallafall spelat Wii, dansat, gungat och just nu leker de med något som jag inte vet vad haha. Jag gjorde svenska pannkakor till dem, och alla tyckte om dem mycket! Fast de har ju sirap istället för sylt på pannkakorna. 
Jag körde på sylt!! Fast tyvärr inte jordgubbssylt, utan björnbärssylt, men det var mums!
 
 
 

Z:s balletträning

Igår var en crazy dag. Jag åkte till social security kontoret för att fixa ett kort, körde själv btw + att det hade snöat under natten, ca 10 cm eller mer. Jag fick vänta i lite mer än en timme, fast tur var Sille med mig, så det gjorde väntandet lite bättre.
 
Sen efter Z:s skola skulle han på balletträning (han är den enda i sin klass för övrigt haha) och i min kalender står det att han skulle börja klockan 16.00. Han slutar skolan klockan 15.00 så det var lite stressigt att hinna osv. och jag skulle fickparkera haha, inte så lyckat med tillslut gick det, och då var klockan 15.58. Och sen klockan 16.00 är vi utanför lokalen, meeeen då har min hostmamma skrivit fel tid! Det var klockan 17.00 balletträningen skulle va!!! Vi var alltså en timme för tidiga, men vi bestämde oss ändå för att vänta. Så i 1 timme läste jag Pippi Långstrump (google is my friend) för honom. (+ fyra andra som lyssnade på mig).
 
Och efter Z:s balletträning skulle jag hämta upp M och hennes kompis från rock climbing, men när jag är där och försöker ringa M, så svarar hon inte. Då gick vi runt och leta, men vi hitta henne inte. Tillslut fick personalen ropa ut i högtalaren, och då löste allt sig. 
 
Passande bild, för igår kväll hade snön nästan smält bort, haha
 
 
 

Bilder från de senaste dagarna

 

Cheescake factory

Igår kväll åkte jag till Cheescake factory, ååå gud vad maten var god. Jag älskar hamburgare med BBQ-sås haha, så valet var självklart! 
 
 

22 januari

Vad är det för dag idag? Jo det är "walk/bike to school-day". Fast ville Z gå eller cykla till skolan? Nej, verkligen inte idag!! Så det sluta med att jag körde honom en liten bit, sen gick vi resten så att alla skulle tro att vi gått hela vägen haha. 
 
Och just nu håller jag på att kolla kartan. Jag ska nämligen köra barnen till deras aktiviteter idag, ensam. Visst finns gps:en men jag vill gärna ha lite koll på hur många minuter det tar osv :) 
 
Pappa! Här har du en bild på bilen jag kör :D
 
 

Martin Luther King, Jr. Day

Idag är det en helgdag i USA. Vilket innebär att alla har varit lediga, och eftersom mina värdbarn åkte till fjällen i lördags är jag också ledig idag! (De passade på att stanna en extra dag)
Så min dag har sett ut såhär: 
  • Övningskörde med hostpappan (som inte var med till fjällen, för han har varit sjuk).
  • Tagit bussen (första gången!!) till Pearl Street Mall.
  • Mötte upp en norsk aupair, Sara. 
  • Hitta inte Saras bil i parkeringshuset, haha + att vi körde fel (lita aldrig på google maps gps...)
  • Åkte till gymmet med Sille. Vi testa yoga... Inte riktigt min typ av träning känner jag..
 

Mitt nya favoritgodis

 
Jag åt det första gången på Training school. Asså inte m&m's, eller det är ju m&m's men det är med jordnötssmör! Så otroligt gott haha. Eller inget slår ju svenskt godis, men när det inte finns något lösgodis här får man junta nått annat. 
Fast igår fick jag reda på att det finns en affär på pearl street (huvudgatan i Boulder) som säljer marabouchoklad, fast den är ju förstås dyr ;) 

Super bowl

Amerikansk fotboll är verkligen ingen sport som tilltalar mig, men, alla i Boulder är som galna! Idag var en viktig match, om vi (Denver Broncos) vann skulle vi vidare till Super Bowl! Alltså, för er som inte förstår amerikansk fotboll (jag förstod inte heller nått från början) är det finalen av NFL. Och guess what!! Vi vann!!
Jag och Ulrika var på gymmet och det var inte många där, och de som väl var på gymmet tittade på matchen haha. 
 
Efter gymmet drog iaf vi på bio. Vi såg Jack Ryan; Shadow Recruit. Den var bra! Men man visste att "det skulle lösa sig". Betyg 4/5
I mataffären hejar man också på Broncos
 

Video

 
 
INTE BRA KVALITÈ, bara så att ni vet :p haha

Bilder från igår

Var tvungen att köpa de typiska amerikanska godiset, ni som sett bring it on vet ju ;) (p.s. Inte så gott) 
 
Man kunde gå utomhus utan jacka. Så varmt var det! 
 

FlatIron Mall

Igår bestämde jag och en dansk aupair för att dra till FlatIron Crossing Shopping center. Shopping centret ligger i staden bredvid, så det tar kanske 20 min att åka bil dit. Det var iaf stooort! Och de hade många bra affärer! Som foverver 21, Victoria's secret, American eagle outfitters etc. etc. Haha det var ganska kul för när vi var på Hollister så ser vi en annan Aupair där, Ulrika, från Sverige! Så då gick vi tre tillsammans (Y)
 
1. Träningslinne från någon affär jag ej vet namnet på
2. Pyjamasbyxor från Forever 21
3. Poncho från Forever 21       
4. En "blus" från American eagle outfitters
 

Rock climbing

OMG!!!! Mina fötter värker, mina händer värker och mina armar värker! Gud vilken träning det är med "bergsklättring". Tjejen i videon i förra inlägget var där och klättrade och när man kollar på henne ser det jätte enkelt ut, men i själva värket är det skitsvårt!
 
Inte världens bästa bild, men ni ser att jag har konstiga skor på mig, jag hade stl 38 och min vanliga skostorlek är 36,5 och de gjorde fortfarande ont. Sen ser ni också att det är massa tejpbitar, man ska följa dem om man ska göra det korrekt, jag följde lila spår som ni ser. 
 

Ikväll..

.. ska jag göra detta: 
 
 
 
inte i riktiga berg såklart, men denna tjej är lika gammal som M, och de klättrar i samma "team". M är väldigt avundsjuk haha. 

Jobba kväll

Jobbat/jobbar kväll idag. Det innebär att jag hjälpt dem att borsta tänderna, tagit på sig pyjamas etc. Det gick bra, fast de ville inte gå och lägga sig, hade jag varit dem hade jag gått och lagt mig direkt! Jag är svintrött...

Idag har det iaf varit sånt där "vårväder" som jag kallar det. Det är kallt ute, men solen lyser starkt, så att det blir varmt ute på nått sätt. Jag har gått runt i staden, och köpt bussbiljetter bland annat. Men jag har fortfarande inte klurat ut vart bussarna går.. De heter olika som tex. Skip och Dash. Sen har jag försökt slå upp det på internet, men jag fattar nada! 

Morgon i södra Boulder

Min grannes hus

Ser ni vad det är? En dalahäst! Kan inte bli mer svenskt än så ;p. Det är en pensionär som bor där som aldrig lämnar huset, men jag vet inte om hon är svensk eller ej. Jag får nog knacka på och fråga någon dag.

15 januari

Åh idag blev jag så glad, Z sa till mig helt random "I like your eyes, they're really pretty". Sånt kan göra ens dag!
 
Idag fick jag även tacos till middag, den var god, men inget slår ju svensk tacos! Jag sa det till värdfamiljen, och de ville att jag skulle laga svensk tacos någon dag. Efter middagen mötte jag upp en dansk aupair, Sille Marie, Sååå snäll! På lördag ska vi åka till ett shopping mall här i närheten, och hon ska ge mig en rundtur, hon har nämligen bott här i tre månader redan. Jag har även pratat med en norsk tjej som åkt med en annan organisation som bor i Boulder. Jag och Sille mötte upp henne och hennes svenska kompis som bor i Denver, vi bestämde att vi skulle ha tvmys i helgen, eftersom varken jag eller Sille har någon kabel tv... 
 
 

14 januari

Idag övningskörde jag med hostpappan, och han tyckte jag körde bra, fast lite långsamt. hahaha. 
Sen har jag också tvättat för första gången i USA. De har konstiga maskiner... jag bara säger det. 
 
Efter tvättningen drog jag till downtown Boulder och skulle möta upp min LCC plus andra aupairer. men när vi kom dit var det bara en aupair där. Så det var vi tre hehe. och efter en halvtimme skulle min LCC åka iväg, så då bestämde jag och Daniel (aupairen) att vi skulle gå till Victoria's secret hihi. Men när vi är där inne ringer Pontus, en av de svenska aupairerna (det finns tre med mig) här i Boulder. Han ville äta lunch. 
 

Pontus å Daniel. Daniel ska förresten flytta till Virgina på fredag
 
 
 
När jag får min första lön ska jag hit igen... haha

Ny telefon och jag fick detta skalet av M


Inte direkt min "stil" men hon ville verkligen att jag skulle ha det ;)

Fråga

Hej! 
Jag ansöker som au pair nu och har en matchning med en familj som verkar hur bra som helst. Men hur visste du att familjen var bra för dig? Vad var det som fick dig att välja familjen? :) 

Jag är så rädd att välja fel och få rematch eller vara tvungen att åka hem :S
 
Om du går bak i mitt arkiv till november, när jag fick matchningen, så ser du att jag skrivit att jag inte var så intresserad av denna familjen egentligen, men efter första skypesamtalet, kände jag att detta var den rätta familjen. De var trevliga, sportiga, nyttiga och barnen var söta + snälla. Sedan blev jag mer intresserad också när min värdmamma sa att det är en universitetstad med mycket ungdomar, och såklart mycket aupairer också. Jag tror det är väldigt viktigt att hitta vänner, annars kan man "gå ner sig" eller hur man säger. 

Två nya kort


Jag har skaffat två nya kort som ni kan se. Första kortet är i en matbutik. Ni vet ju att amerikanarna är galna i kuponger och allt som hör till. Med det kortet får jag rabatter på shampon, balsam, godis, ja allt möjligt.
Andra kortet är gymkortet. Det är ganska kul att gymmet heter YMCA, det får mig att tänka på låten YMCA. Jag träffade förresten en svensk aupair som tränar på YMCA, fast i Lafayette, en stad 20 min från Boulder. Men hon sa att hon vill byta till Boulders för det är större. Kul! 

Första jobbdagen

Idag har jag min första jobbdag! Och oturligt nog blev lillkillen sjuk, så han är hemma från skolan. Men mamman är hemma så om nån timme eller så ska det bara vara jag och Z :). Annars har jag gått till M:s skola. Hon målade en karta så att jag inte skulle gå vilse på vägen hem till huset. Så sött!
 
Annars ska jag bara packa upp mina kläder osv. Har inte hunnit det. 

Aupair mötet

Det börja med att en italiensk aupair hämtade mig, eftersom jag inte kan vägarna här osv. Vi åkte iaf hem till Julie, LCC:n. Där var många aupairer! Vi åt indisk mat, andra gången jag äter det här i USA. 
Sen pratade vi, vi nya aupairer fick presentera oss. Jag fick beröm för min engelska från tre personer. Och två av dem har engelska som modersmål (Australien och Nya Zeeland) 
 
Just nu är klockan snart fem på morgonen och jag kan inte sova. Tror jag måste köpa hörselskydd eller nått för det låter från värmegrejen...
 


Detta fic jag på flygplatsen, ballonger och posters!


 
 

Idag har jag...

  • Gått till kyrkan i Boulder. Familjen är nämligen kristen och ber bordsbön osv. Det var iaf minst sagt VÄLDIGT annorlunda från svensk kyrka. Och jag sa det till min hostmamma, och hon sa att denna kyrkan de går till är väldigt annorlunda, de kallar de en "hippie" kyrka. tex. kan man räcka upp handen och säga vad man vill ex: "Min pappa har cancer, låt oss be för honom".
  • Övningskört runt om här i Boulder.
  • Gått till gymmet, fick en rundtur av en kille som jobbar där.
  • Han passade även att fråga efter mitt nummer (och han var snygg), men jag har ju inget amerikanskt nummer än, så jag gav honom min emailadress. Han går iaf på college här i Boulder och studerar marknadsföring. 
 
Och ikväll ska jag träffa alla andra aupairer. Det ska bli så skoj. Vi är ju två grupper här i Boulder. Men min LCC är bortrest, så alla ska träffas. Det blir minst 30 personer. 
 

Klassisk musik är inte min grej...

Igår var första "riktiga" dagen hos familjen. Vi började med att gå till bageriet och köpte bröd. Det var jag, M och Z. Sen gick vi också till mataffären för att köpa lite shampo å så till mig. Barnen har skidträning varje söndag nu i januari, så de har åkt till Copper Mountain, så jag och min hostmamma är själva tills imorgon, måndag. 
Iaf på kvällen hade hostmamman biljetter till Boulders orkester och jag tänkte att jag kunde följa med, men det var inte riktigt min grej, jag somnade nämligen när orkestern spelade, pinsamt! Men jag skyller på jetlag haha. 
 
två bilder från showen
 
 

I Boulder

Nu är jag framme hos familjen. 
Igår började vi vår resa med buss, alla som skulle till Denver åkte samma buss. Sen släppte busschauffören av oss vid flygplatsen, men när vi kommer in på flygplatsen säger en som jobbar där att vi är på fel terminal. Då fick vi åka buss till rätt terminal och sen skulle vi checka in. haha min väska väge 50,5 pounds, gränsen var 50, och alla har sagt att de är jättestrikt, men hon lät mig slippa betala! :) 
 
Sen skulle vi äta lunch på flygplatsen. Jag och Julia satte oss på någon restaurang, och sen när vi var färdiga typ kommer en kille upp till mig och frågar på svenska "Är du svensk?". Det visade sig att han var från Norge och skulle plugga :) 

När vi väl va på vår gate såg jag att jag inte hade någon sittplats. Det var jag och tre till Aupairer så vi fick vänta till sist att gå på, och alla utom jag satt långt bak i flygplanet. min vanliga otur haha. När vi väl var framme i Denver blev jag förvånad över att det var så stort. Det fanns ett tåg (?!) på flygplatsen. Så vi åkte tåget för att hämta väskorna och väl där stod min värdfamilj, inte värdpappan, men de andra! :) Han var på någon affärsresa. Vi åkte till en indisk restaurang och sen skulle vi åka till klättringshallen, men jag var såå trött. Så vi struntade i det och jag åkte hem istället och sov!
 

På bussen till flygplatsen
 

Julia!! :) 


Juli från Colombia


Jag och Katherine, hon också från Colombia
 
 

New York, I love you

Okej! Jag bara älskar New York. Jag kunde inte sluta le när vi satt i bussen och åkte på Manhattan haha. Sen fick vi såklart gå på New Yorks gator, så häftigt!
 
 

Bilder från den 9 januari

Nu är jag framme i Boulder! Berättar mer om det i ett annat inlägg för nu tänkte jag lägga upp bilder från de sista dagarna på training school. 
 

Såhär såg sovrummet ut :p 

brandlarmet gick så alla fick utrymma skolan, men det brann inte.
 
 
 
 
 
 
 

Taggade för NY





New York tour idag

Idag kommer dagen som vi alla längtat till. Vi ska till New York city!! Checka in hur de har det på Manhattan etc. Men innan vi åker dit ska vi ha lektioner, och inte med samma folk som förut, utan nu är det med folk som ska bo överallt i USA! 

Nu är klockan snart 6 och jag har varit vaken sedan 5, det är så jäkla kallt på mitt rum så jag kunde inte somna om... Det är sjukt för vissa har as gött i sina rum. Samma med internet, vi har inget internet på rummet, medan Natalie har asbra internet hos sig. 
Eftersom vi är 340 personer här på skolan denna veckan blir internet överbelastat också, så vill man ha internet får man gå upp tidigt ;) 


Bilder tagna från fönstret i vårt rum


7 januari 2014

Nu är alla klasser för dagen gjorda. Har varit sjuk trött och är fortfarande! Men efter maten hade jag tänkt gå och lägga mig! 
 
Men iaf så började dagen med information om allt, vi fick böcker och började gå igenom olika sjukdomar på barn osv. jag kommer inte exakt ihåg allt vi gjort för jag är så sjukt trött. Vi har även delat med oss om svenska matvanor, vad vi äter till frukost, lunch och middag. 
Klassen består i alla fall av folk som ska flyga vidare mot Colorado, Florida, Georiga + några mer, och de flesta ska då till Colorado och Florida. 
 
Måste också bara påpeka att det har varit svinkallt idag! Jag och Julia (vi bor i samma rum och ska vidare mot Colorado) skulle ta några bilder på utsikten osv frös så mycket att vi fick gå in efter bra 5 minuter typ :p 
 
 
 
 

Första dagen på training school

Flyget gick bra. Dock kom det en timme försent pga blåst eller nått. Jag kan ju säga att min flygresa var tråkig!! Det var nämligen så att tv:n för mig + 4 andra inte funkade! Så jag fick liksom titta på andras skärmar utan ljud :p
 
När vi väl kom till training school (11 new york tid) fick vi inte gå och lägga oss med en gång.. Så då hade jag varit uppe i ca 24 timmar, snacka om att jag vart trött. 
Men idag väntar klassar, vet inte riktigt om vad, men jag återkommer. Jag delar iaf rum med två tyskor, en brasilianska och en finländare! 

Just nu...

Är vi alla tjejer som flög från Landvetter på Londons flygplats och väntar på flyget som ska ta oss till New York, snart går det :) 

Xgames 2014 Aspen

För de som inte känner mig såå väl så kan jag berätta att jag är väldigt intresserad av vintersport (skidor, alpint etc.) 
Och då passar der ju bra att jag kommit till en "skidstat". Colorado har väldigt bra skidorter, så som Aspen och Vail. 
 
Men nu till det roliga, något som jag har på min "bucketlist" är att besöka Aspen, och nu i slutet på januari håller Aspen vinter x games! Det är något jag vill uppleva, dock tror jag inte det blir av efter jag kommer nu i januari och det tar ju kanske en månad innan man kommer in i det hela osv. 
Å nu ska jag gå och sätta mig framför tv:n Tour de ski är i full rulle :) 
 
 

2 dagar kvar!

Igår hade jag "avskedsmiddag" med mina tjejor! Det var ju såklart roligt, men med tanke på att jag inte kommer att träffa dem på ett år så var det ju samtidigt lite ledsamt. 
 
Och idag har jag packat. Sen skulle jag väga resväskan... Den vägde 27 kilo och den får bara väga 23 kilo, hmmm. Det är svårt att packa!!!!

 
 

3 januari

USA är ju känt för sina konstiga lagar osv. Jag har därför kollat upp lagarna i Boulder. Och här kommer några av dem:
  • Det är olagligt att låta lamor beta på stadens egendom.
  • Stenblock får inte rullas på stadens egendom.
  • Det är olagligt att rida en häst om man har druckit.
  • Det är olagligt att klättra på en allmän byggnad.
Och sen två saker som är lagligt, som inte borde vara lagligt:
  • Det är lagligt att utmana en polis, men bara tills hon eller han ber dig sluta.
  • Det är lagligt att röka marijuana
.

Bye bye Vigge

Idag sa jag mitt första Hej då! Det blev till min trillingbror. Han jobbar nämligen i Norge och ska åka ikväll. Han är nog en av de personer jag kommer att sakna mest, vet inte varför. Känns bara så :p
 
 

2 januari

Idag har jag köpt lite småsaker som jag ska ha med till USA, som godis exempelvis. Jag hade tur idag! Det var specialerbjudande på godis, 37 kr/kg. Sen växlade jag även till dollar. Jag tog 400 dollar. Jag tänker att det räcker fram tills att jag får min första lön. 
 
Familjen skickade för någon vecka sedan deras såkallande "regelbok". Där står allt från regler till mina arbetsuppgifter. Hahah den var på nio dataskrivna sidor. Men jag tycker det var bra att de skickade den till mig. Det står bland annat att jag senast får komma hem klockan elva på kvällen, om jag ska jobba dagen efter. 
 
Här kan ni läsa lite om vad familjen skrivit

Gott nytt år! 2014 here we come

Gott nytt år bloggen! 5 dagar kvar och jag jobbar mitt sista pass idag!! SÅÅ skönt

RSS 2.0